Kleding & Uitrusting

Voordat je met je training gaat starten wil je natuurlijk weten wat je aan moet trekken om optimaal te kunnen presteren. Voor elke vrouw kan dit anders zijn maar één ding is zeker van boksen krijg je het erg warm. Zorg er dus voor dat je luchtige kleding aantrekt waarin je je makkelijk kunt bewegen en natuurlijk comfortabel in voelt.

Bovenlijf

We beginnen bij het bovenlijf. Je kunt een shirt met lange mouwen, korte mouwen of mouwloos nemen (zie webshop). Om je tijdens de training goed te voelen en niet oververhit te raken kun je het beste een sportshirt aandoen. Een sportshirt van polyester ademt als het ware. Het zorgt ervoor dat je lichaamstemperatuur in orde blijft en dat het vocht wordt afgevoerd. Door het afvoeren van het vocht blijft je lichaam koeler. Zo krijg je voor je bovenlichaam de optimale omstandigheden.

Onderlijf

Bij het onderlijf kun je kiezen voor een lange trainingsbroek/legging of een korte broek. Voor beide geldt dat je er het beste een sportuitvoering van kan hebben. Hiervoor gelden dezelfde voordelen als bij een sportshirt. Veel dames kiezen voor een sportlegging doordat deze comfortabel zit en ademt.

SCHOENEN

Als je begint met boksen kun je in eerste instantie kiezen voor hardloopschoenen of lage sportschoenen. Beide zijn goed genoeg om de trainingen te doorlopen.
Op termijn kun je kiezen voor speciale boksschoenen. Deze schoenen hebben een dunne zool, zitten strak om je voet en zijn vaak wat verhoogd. Er zitten verschillende voordelen aan dit type schoenen. De dunnere zool zorgt ervoor dat meer contact hebt met de grond waardoor technische aspecten van bewegen makkelijker uitgevoerd kunnen worden. Daarnaast zorgt is de schoen helemaal naar je voet gevormd. Zo zijn je voeten en schoenen meer één. Als laatst zorgt de verhoogde schoen zorgt ervoor dat je enkels wat ondersteunt worden en dat je veters minder snel los gaan.

Bokschoenen